29 mai 2011

*Riiiiing ring*

Tommy: «André, du må komme nedover til Tjøme, det er drrrrit bra»!! Jepsi pepsi, selvfølgelig skulle jeg nedover. Etterat jeg flyttet til Oslo, er turene litt lettere og gjennomføre. Istedenfor 75 mil, er 12 mil og regne som en liten slurk fra Wiskyflaska! Man bøtter ikke nedpå, man nyter! Å reise fra Oslo til Tjøme tar meg 1,5 time og er stor stas når man tenker på hvor mange skjær og sund og kriker og kroker det finnes på denne idylliske sommerøyen(e). Det er ikke noe stress. «Vi snakkes bror, jeg er der snart».

Meninga var å prøve kveldsfiske til det ble mørkt som prikka på sjøørreten, men kvelden både blåste og regnet bort. Dermed skulle vi opp klokken «midt på natta» og prøve lysninga, men den endte ved toalettskåla etter en mystisk og snikende «ett eller anna». Dermed ble det en dagstur uten optimale forhold, det blåste fremdeles mye, men det regnet i det minste ikke og temperaturen var god, noe som gjorde situasjonen overkommelig.

Først vil jeg beklage at bloggen har vært lite oppdatert den siste tiden. Tommy lider av kronisk skrivesperre blandet med PC klaus «slæsh» teknisk innsikt med en twist av teknoangst. Han skylder på giftemål og utdrikningslag, på jobb med mer, men undertegnede vet bedre. Gutten sliter med å skru på en PC. Han sverger fremdeles til betaling med giro i bank og brevskriving! Mulig jeg overdriver en smitt, men føler det bare er en smule. Kort fortalt. Tommy har nå rundet over 60 sjøørreter på begrenset fisketid som han kaller det. Kjerringa likte ikke at han ville bekle seg i vaderbuksa og montere Sagestanga på bryllupsnatta da floa visst nok passet perfekt med lysninga. Sånn kan det gå, snakk om å bli kuet 😉 Jeg personlig ville nok sagt: «Kjerring, nå er vi gift, nå skal jeg fiske»!!

Turen idag gikk til «Verdens ende» før vi stakk lenger inn på øya. Tommy dro på land en sei og ca 10 Horngjel. Jeg fikk ingen ting, jeg er sjøørretfisker, ikke det andre, jeg gidder ikke dra opp forhistoriske fiskearter.

Jeg kan bare meddele at jeg lider av Tommy syndromet. Jeg får dårlig med fisk når Tommy er med. Jeg har snakket med flere som lider av samme «sykdom». Idag fisket jeg med samme synkesnøre, samme lengde på fortom OG samme flue, Orange CDC reke (skiftet mellom flere, men denne reken er god). Jeg dro til og med helt likt som Tommy. Hvordan er det mulig??! Enten er han så god, eller så har han så flaks. Man kan begynne å lure, men jeg tror det første, han er vel sikkert så god da. Horngjel er ikke noe å skryte av sånn sett, men han tar mye fisk uansett hvordan forholdene er og hvorhen han fisker. Det er nok en god egenskap.

Etter å ha blåst på oss balanseproblemer måtte vi reise hjem og pleie det indre øret litt. Vi måtte bare innse faktum at sjøørretfiske på denne tiden av døgnet på denne tiden av året er cirka sååå vanskelig. Det er nok sent og tidlig fiske som gjelder nå. Men det var en god tur og det kommer flere.

Laksesesongen lar dessverre vente på seg. Det føles helt håpløst ut. Dessverre kaller jobb og plikter, noe de fleste kan kjenne seg igjen i. Men det blir i løpet av sesongen.

Legg igjen en kommentar

*

Logg inn