Sjøørretfluer

Et lite knippe utvalg av de fluene vi bruker etter sjøørreten.

Jiggy (Rosa)

Jiggy er i utgangspunktet en imitasjon av tobis, men fluen har vist seg å være en effektiv atraktor flue sessongen igjennom. Denne fluen kan bindes i utallige fargekombinasjoner, og her kommer et utvalg som vi synes dekker behovet sessongen igjennom.

-Jiggy rosa: Denne fluen bruker vi når det er kaldt i vannet, skarpe farger er viktig for å lure vinterstøl sjøørret til hogg.

Jiggy (Oliven)

Jiggy oliven: En fargekombinasjon jeg bruker når jeg vet at ørreten jager tobis.

Jiggy (Chartreuse)

Jiggy chartreuse: Denne fargekombinasjonen kan brukes under tidlig fiske i kaldt vann, også en flue som kan brukes utover sesongen. I tillegg til sjøørretfisket er også denne fargen giftig når det gjelder havabboren når temperaturen i vannet stiger utover forsommeren.

Jiggy (Grønn),

Jiggy grønn: Denne fluen brukes utover sesongen når temperaturen har steget noen grader. I tillegg til sjøørret fisket er også denne fargen giftig når det gjelder havabboren når temperaturen i vannet stiger utover forsommeren.

Jiggy (Orange)

Jiggy orange: Farge kombinasjonen hvit – orange brukes ofte når vannet er kaldt og når det er litt farge i vannet. Dette har blitt en slager på bornholm og har gitt oss mange fine sjøørreter der nede.

Jiggy (Hvit)

Jiggy hvit: Enfarget jiggy som brukes mye i oslo fjorden, mest effektiv tidlig i sesongen når temperaturen er lav.

Cdc reke (Hvit)

Cdc reke hvit: Når det er skikkelig kaldt i vannet er dette en kanon flue. Sent på året og tidlig på året  fiskerdenne veldig bra. Høsten 2009 ga denne reka meg alene over hundre sjøørreter.

Cdc reke (Hot Orange)

Cdc reke hot orange: En farge som fisker bra året rundt. Genial farge når det er mye grums i vannet. En av de fargene jeg bruker mest sesongen igjennom.

Cdc reke (Mørkbrun)

Cdc reke mørkbrun: Denne bruker jeg på dagtid og når kvelden nærmer seg. Skumringsfiske med brun cdc reke har gitt meg mange fine fangster.

Cdc reke (Tan)

Cdc reke tan: Når temp kommer opp mot 6 -7 grader og sola skinner begynner jeg å bruke denne fargen. Denne fargen er litt mer naturtro og er overlegen når sjøørreten våger seg inn på grunna for å spise reker i fin været.

Den hvite prins

Den hvite prins: En flue som fisker bra i jan, feb og mars. Når de første børstemark svermingene nærmer seg og det fremdeles er kaldt i vannet er dette den rette fluen å sette på.

Zonker nattflua

Natt flue: Denne kanin zonker fluen bruker jeg flittig når nattfisket starter for fullt i midten av mai. Fisker best med flytesnøre, men hvis der er veldig urolig sjø bruker jeg intermediate slik at  jeg får flua litt under bølgetoppene. Flua gir en veldig giftig og fin siluett mot nattehimmelen.

Nattflua

Natt flue: Denne kanin zonker fluen er den jeg bruker mest når nattfisket starter for fullt i midten av mai. Flua gir en veldig giftig og fin siluett mot nattehimmelen og gav meg 96 sjøørreter alene for et par sesonger siden.

Sigarfluen

Sigarfluen: Dette er en flue jeg setter på fortommen når de andre natt fluene ikke gir meg fisk. Denne flua lager mye liv og røre der den popper seg gjennom vannet, noe som sjøørreten oppfatter som et skadet byttedyr.

Svart wolley bugger

Svart wolley bugger: Denne imiterer børstemark og brukes derfor mest rundt børstemarksverminger, men fisker godt også som en siluettflue under nattfiske.

Tigerflua

Tigerflua: En meget god flue når det lysner og ved skumring. Fungerer også ved grumsete, møkkete vann. Har også fått havabbor på denne når vannet har vært uklart.

Teppesild (Oliven)

Teppesild oliven: Dette er en genial flue når ørreten jager brisling i sjøen. Fiskes med lange drag i snøret eller ved å sette stanga under armen å sette stor hastighet i fluen.

Teppesild (Blå)

Teppesild blå: Samme som oliven teppesild men bruker den mer når jeg vet at det er sild ørreten jakter på.

Cdc Marflo (Mørkbrun)

Cdc marflo mørkbrun: En genial flue når sjøørreten beiter på marflo inne på grunnen.

Børstemark

Børstemark: Denne bruker jeg når det er børstemarksverming, meget effektiv i dette fiske.

Fattiggrisen

Fattiggrisen: Denne fluen så dagens lys for fem år siden. Jeg tok utgangspunkt i den danske flua pattegrisen som har blitt en meget populær flue. Ettersom det viste seg å være vanskelig å få tak i alle materialene som brukes i pattegrisen var jeg nødt til å finne alternativer. Dermed ble fattigrisen skapt av materialer som er lett å få tak i. Fluen har vist seg meget effektiv og har mange hundre sjøørreter på samvittigheten. Fattigrisen fisker best i april, mai og juni.


3 Comments to “Sjøørretfluer”

 1. By Tommy, 12/09/2010 @ 19:08

  Flotte fluer gitt.

 2. By Daniel, 17/12/2010 @ 17:30

  great post, thanks for sharing

 • 29 mai 2011 | Time Flies — 29/05/2011 @ 21:48

 • Legg igjen en kommentar

  *

  Logg inn