16/17 juli 2011

Fiskesyke som få, pakket Ole Anders og jeg bilen full av nyttig og unyttige ting. Bilen ville vært den første som hadde blitt stoppet skulle vi prøvd oss over grensen. Bunnpanna skrapa nedi brosteinen ut av Oslo. Vi skulle til Lågen, men først måtte vi hente Tommy nedpå Tjøme. Vi peisa nedover, brukte 5 liter på mila og brekka inn hjemme hos Tommy. Uten videre stor plass tvingte vi Tommy til å ha på seg klærne han skulle bruke i Lågen da kubikkcentimeter ledig plass var manglende i den nedlassa bilen. Så i 25 grader suste vi avgårde mot laksefiske, noen i shorts, andre i flis, noen varmere enn andre. Neida, bare tull, han fikk lov til å klærne på fanget.

Første økt var i kjempe fint vær på Kallbergøya, rød sone. Elva gikk med 120 m3, noe som er litt vel mye etter min smak. Det begrenser antall fiskeplasser. Vi fisket jevnt og trutt opp og ned uten å kjenne noe som helst. Klokken 23.59 avsluttet vi fisket, og stakk opp på en rasteplass, slo opp lavoen, grillet og snakket tull til klokken nærmet seg 2. Dette skulle først og fremst være en sosial tur, og det ble det.

Økt nummer to var i styggvær. Det plasket ned, men etter 2 timer på øye var det godt å komme igang, for det var kjølig nok i ligge i den kondenserte lavon. Vi stakk ned på Vabrotet på rød sone og fisket oss godt nedover langs kanten. Vi var alle bortpå fisk nedover mot brekket der det blir djupere.

 

Etter å ha fisket oss opp og ned noen ganger kom det plutselig en legende i lågen travende nedover midten av elven. Jonny Brynjulfsen med den 190 cm lange kroppen kom slentrende bort til oss med følgende kommentar; «Jasså, fisker på grunna guttær»! Vi kunne ikke annet enn å le da vi så han vade seg 10 meter utenfor der fluene våre hadde landet. Snakk om å ta motet fra en. Hehe. Han kunne meddele at han hadde noen badetimer nedi lågen, og det kunne vi forsåvidt forstå. Mannen ble omtrent borte uti der. Men han fosset nedover og nede på brekket hogg det til på den 4 cm lange tuben med svart vinge og jungel cock. Den kom opp i overflaten, men slapp dessverre. Motløs og rådløs, forsøkte vi lykken litt lenger ned i elva, men uten særlig hell. Våte og kalde dro vi hjemover igjen. Men for en fantastisk artig tur.

Legg igjen en kommentar

*

Logg inn